Vložil zdeseny clen SVJ, 21. Březen 2016 - 11:18

Já Vám nic neberu, vzal vám to NOZ, který nově upravuje vaše vlastnické právo a nově řídí veškeré právní poměry týkající se Vašeho vlastnického práva.

Souhlasím s Vámi, že při řízení Vašeho vlastnického práva a při řízení všech právních poměrů týkajících se jej Vám NOZ dává menší oprávnění, než jste měla podle ZoVB a chápu Vaše rozhořčení nad tím.

Podle mého názoru ovšem nemáte šanci docílit toho, aby Vám daly za pravdu soudy až po soud nejvyšší.

Takže Vám nezbude, než to dotáhnout až k soudu ústavnímu a domáhat se zrušení přechodového ustanovení, které Vám to vzalo.

§ 3028

(2) Není-li dále stanoveno jinak, řídí se ustanoveními tohoto zákona i právní poměry týkající se práv osobních, rodinných a věcných;

pro jeho rozpor s právy zaručenými ústavou, či listinou práv a svobod, či Evropskou úmluvou o lidských právech. V tomto Vám může pomoci případná judikatura ESLP. A v tomto Vám i mohu držet palce. A berte vše co Vám tady píšu jako přípravu, neboť budete muset najít lepší argumentaci. Na Vašem místě bych jí šel hledat do judikatury Evropského soudu pro lidská práva, neboť judikatura českých soudů Vám dle mého nedává za pravdu nikde.

Naštěstí mě se to netýká, neboť tu část vašich práv, o která jste přišla mě zaručují stanovy a věřím tomu, že i v budoucnu budou.

A každopádně, ja držím palce každému, kdo za svá práva bojuje, neboť pouze takto může dojít k vyjasnění situace. A čím víc takových bude, tím bude jasněji dříve.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.