Vložil Werewolf, 11. Březen 2016 - 19:38

Přečetl jsem si forum z odkazu. Před čtyřmi roky jsem kupoval byt v tomto domě. Ten byt byl družstevní a s koupí proběhl převod do osobního vlastnictví. Tenkrát jsem družstvu podepsal „Smlouvu o převodu vlastnictví jednotky“, kde nyní čtu:

„V souvislosti s tímto převodem jednotky nabyvatel prohlašuje, že nadále zůstává členem SBD… a vkládá do tohoto družstva správu o provoz touto smlouvou nabývané jednotky, spoluvlastnického podílu společných částí domu a spoluvlastnického podílu pozemku a souhlasí s tím, že hospodaření se bude řídit stanovami družstva v rozsahu vztahujícímu se na hospodaření, správu a provoz touto smlouvou dotčených nemovitostí jako samostatně hospodařící jednotky.“

A dále jsem nalezl, že jsem jim tenkrát podepsal Nájemní smlouvu, kde jsem veden jako nájemce, kde se zavazuji platit pronajímateli za plnění poskytovaná s užíváním bytu… A že budu bydlet v nájemním bytě… Připomínám, že byt jsem kupoval družstevní s převodem do OV!

Může mě snad družstvo nutit být dál členem družstva??? Má mě snad jako vlastníka bytu, člena SVJ zajímat jakési stanovy družstva??? Nebylo to tenkrát myšleno tak, že jsem kupoval družstevní byt a do doby převodu do OV (byť to trvalo jen nějaký měsíc, než jsem byl na katastru zapsán jako vlastník) jsem byl veden jako nájemce a zápisem na katastru tyto „nájemní smlouvy“ pozbyly platnost??

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.