Vložil lake, 9. Březen 2016 - 7:29

Neomarxistka paní Marksová se vyhýbá tomu základnímu: Nemluví o tom jaký je skutečný důvod k tomuto masivnímu tunelování státního rozpočtu oklikou přes sociální dávky.

Důvod je, že zákony tohoto státu umožňují kupčit s bídou ve velkém. Postup je jednoduchý: Rodina na hranici životního minima si (naprosto nesmyslně) sjedná nájem na byt za zjevně předražené nájemné. Na základě potvrzení o úhradě nájemného a plateb za služby si zažádá o sociální dávku na toto PŘEDRAŽENÉ bydlení, a dostane ji – peníze na ruku každý měsíc. Vše shrábne pronajímatel, který by takto předražené nájemné nikdy na trhu nemohl uplatnit. Pár stokorun měsíčně zbude i na nájemce, který může tyto penízky v klidu propít v nejbližší hospodě. A to se vyplatí. Oba jsou spokojeni, škoda státu jde do miliard.

Popletená paní Marksová a naši hloupí zákonodárci se snažili tento tunelovací systém zmateně „vylepšit“ tím, že do zákona se nově (a s velkou slávou) zavedlo právo obcí posuzovat dávky na bydlení. Snad se naivně domnívali, že se tím zastaví vytváření sociálních ubytoven a domů s nepřizpůsobivými nájemci. Ovšem ministerstvo vnitra si ihned po schválení novely zákona pospíšilo s vysvětlením, že dávka na bydlení je nároková, poskytuje ji stát, a obce nemají žádné právo zadržet výplatu, ani snížit výplatu. Zákon nezákon.
http://ostrava.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…
http://www.tyden.cz/…_347047.html

Kdyby blbost kvetla, paní Marksová by byla obrostlá zeleným listím a kytičkami.

Je to český Kocourkov, stejný jako se solární energií: Lobbistům se podařilo rozjet tunelování se sociálními dávkami ve velkém, a stát jim ten tunel sám vykopal, vyzdil a zametl. Ani teď neomarxistka paní Marksová a ombudsmanka Šabatová nechtějí řešit skutečný problém – to jest nesmyslně nastavená pravidla pro sociální dávky.

Raději budou po socialisticku peníze brát a přerozdělovat je násilím. Budou zase jen řešit následek, nikoliv příčinu. Budou – jak je zvykem socanů a komunistů – zakazovat, omezovat, reglementovat, ukládat další a další povinnosti dalším a dalším osobám – aby se tunelovací systém Velkého Bratra udržel v chodu. Jde jen o to, aby lidé tolik nekřičeli, že je to nemravný nesmysl, který směruje peníze úplně jinam než k těm chudým, a navíc ničí klid a bydlení v tisících domů.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.