Vložil Jura (bez ověření), 3. Březen 2016 - 7:29

Mistře, myslím že postačí sdělit: předmětné SVJ se řídí, stejně jako mnoho dalších SVJ, vzorovými stanovami podle NV 322/2000 Sb. a v jejich obsahu k žádným změnám nedošlo. Pro dokreslení uvádím, že stejně jako mnoho dalších SVJ je „manipulováno“ bývalými vlastníky domu – bytovými družstvy, které „předpis plateb kumulují s položkami na správu domu s položkami na služby a všechny je považují za zálohy.
V prohlášení vlastníka je uvedeno, a to mají zřejmě také všechna SVJ pod "křídly“ družstev, cituji: 1)Správce sestavuje na každý rok rozpočet domu, který představuje přehled nákladů a zdrojů jejich krytí.

  1. Výše záloh a termíny jejich splatnosti stanoví správce po projednání se společenstvím vlastníků v závislosti na předpokládaných nákladech v příslušném zúčtovacím období. (Pozn.:to platí pro obě skupiny položek a)na správu domu a b)na služby).

Podle mého názoru se vznikem SVJ se stalo správcem SVJ a prohlášení vlastníka v tomto smyslu platí nadále. Je třeba ještě něco dodat k posouzení věci? Jura.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.