Vložil páčko (bez ověření), 26. Únor 2016 - 15:52

Hele já bych eště doporučil todle:

Studená voda: na stránkách vaší vodárny určitě bude cena vody za několik let dozadu, tak bych juknul na cenu a esli zdražovali případně propočítat v procentech vo kolik se ta cena liší vod tý co vám účtovalo poměrově SVJ. Do 10% bych to vůbec neřešil páč to bude tutově ten rozdíl v náměrech. Vono někdy stačí udělat vodečty jenom vo pár dní jinak než vodárna a je to znát. Další rok se to většinou srovná.

Voda pro TUV: zkuste nějak zjistit jak vám teplárna účtuje spotřebu na barák. U nás v lednu všechny baráky nahlásí spotřeby svejch podružnejch na teplárnu a podle těch pak teplárna poměrově rozúčtuje spotřebu svýho fakturačního vodoměru z výměníkovky na baráky. Tam to hodí klíďo už o 15% víc a pak znova další poměrový rozdělení v baráku a ta cena hapruje děsně. Takže bych neřešil ani 20% páč se s tim nic dělat nedá.

Teplo pro TUV: dělá u nás v průměru 300 Kč na kubík. Esli máte o 15 Kč víc tak je to 5% a ty bych teda nepovažoval za důvod někam běhat. Ale máte na to právo, jenom byste měl vědět že v tom nemusí bejt žádný pochybení nebo zlej úmysl, prostě je to daný věcma který nikdo nedokáže vovlivnit nebo hlásit dopředu.

Že to eště nikdo nezmínil bude asi tim že nikdo z přítomnejch žádný vyúčtování nedělal a tak asi ani tydle věci neví. To je ten rozdíl mezi teorií a praxí. Jinak pokud jste mluvil jenom o teple v TUV tak bych řek že neni co dodat. U tepla pro vytápění je to pak podobný jako u tý TUV, páru hřejou i když si nikdo topení nepouští tak se to projevuje v ceně dílku podle celkovejch náměrů.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.