Vložil Pub (bez ověření), 27. Únor 2016 - 18:03

„…navýší své příspěvky do účtu dlouhodobých záloh …“

Je chyba domnívat se, že o tom vlastníci mohli dohodnout (což nesouvisí s tím, zda fakticky nějaké usněsení mají). Revitalizaci nelze (po právu) platit z příspěvků na správu domu, i když to tak fakticky SVJ praktikuje.

„…Bude muset přispívat zvýšenou částkou jako všichni ostatní, …“

Vaše otázka je dotazem pro nalezení cesty, jak nabyvatele podvést a „úvěr SVJ“ na něj navléct. Především úvěr na revitalizaci si mohli a měli vzít jen ti Vaši spoluvlastníci, co něměli cash uhradit jej hnedle po dokončení zakázky. Za tyto spoluvlastníky klidně mohlo SVJ manageovat (nikoli vzít na sebe!!) úvěr na základě dvoustranných smluv.

„…, nebo budeme honit po soudech původního vlastníka, aby platil dál? …“

Máte Vaše SVJ dlužní úpisy? Jestli ne, bylo by mrháním peněz „honit se po soudech“, které by zřejmě namitku promlčení neodmítly. Jestli ano, je dlužník jasný a určitý. Neplatí li, obrátíte se na soud.

Konkrétně je Vaše řešení takové, že stávající vlastníci budou od teď přispívat měsíčně částkou 10 + 25 +(10 / (∑vl – Y)) Kč/m2. Noví vlastníci nemusí usnesení shromáždění respektovat, protože, zatímco budou stávající přispívat dál měsíčně 35 +(10 / (∑vl – Y)) Kč/m2, oni jako nikoli hloupí budou přispívat měsíčně pouze 10 Kč/m2 a SVJ se tak nemusí obávat nedostatku peněz na splátky. (nyní je Y=1 a kolik je ∑vl, to víte nejen Vy sám)

Co teď píši je ve shodě s tím, co uvedeno zde již je o „milionu napsaném na kusu papíru“ a povinností nabyvatele jej splácet.

Zdá li se Vám to „nespravedlivé“, odpovězte si na to proč. Jakou vinu má nabyvatel, z Vašeho SVJ-hospodaření? Tím spíše, že takový případ nastat může a zjevně nastane poté, co další Váš stávající zcizitel opustí Vaši potápějící se dluhovou bárku a nabyvatel si nenechá Vaše praktiky líbit. Schválně zkuste si promyslet jak se situace začne vyvíjet se zvyšující se hodnotu Y.

Indivindi-řešení (v situaci, že Vaše SVJ nemá ty dvoustranné smlouvy) je UTÉCT a také namítat promlčení (pokud by Vás Vaši bývalí milci také chtěli honit soudně).

PS: moje situace je obdobná. U nás je již Y=5 ale protože se navíc u nás nelze dostat k účetním záznamům, je problém dobře ukryt. Kdokoli se pak na problém zeptá (ať již výboru nebo na shromáždění), je označen za prudičské hovado a musí si pak dávat pozor ke komu z procházejících taky-vlastníků se otočí zády.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.