Vložil lake, 19. Únor 2016 - 22:23

Nikolo, co píšete je minimálně z poloviny nepravda. Buď SVJ již vzniklo ze zákona, nebo bylo založeno v roce 2015. Obojí dohromady je nemožné.

Je bezvýznamné co je uvedeno ve výpisu z rejstříku (mimochodem, není to obchodní rejstřík). Celý zápis může být vadný a založení SVJ v roce 2015 může být pouze paakt (zdánlivé a od počátku neplatné právní jednání). Napřed si zjistěte, zda v domě vzniklo SVJ(2000) podle zákona č. 72/14994 Sb.. Jak to zjistit se zde už psalo mnohokrát: katastrální úřad Vám vystaví potvrzení o dni vzniku SVJ(2000). Až budete vědět jak to je a napíšete to sem, pak teprve byste mohl dostat nějakou použitelnou odpověď.

Připomínám i bez znalosti konkrétního právního stavu, že se velmi nevyplácí hrát mrtvého brouka a nereagovat na zápis ze shromáždění. Jestliže promeškáte termín a neobrátíte se včas na soud, nedomůžete se už ničeho. Viz § 1128 NOZ: „Není-li návrh (…) podán do třiceti dnů od přijetí rozhodnutí, právo podat jej zaniká; nebyl-li spoluvlastník o nakládání uvědoměn, běží lhůta ode dne, kdy se o rozhodnutí dozvěděl nebo dozvědět mohl.“

Je to jako tenisový zápas: jestliže nevystartujete za míčkem okamžitě, dokud ještě letí, prohrál jste. Vy už jste z těch třiceti dnů ztratil nejméně patnáct a nevíte vůbec nic.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.