Vložil lake, 20. Únor 2016 - 19:11
  • JaVa napsal: „Ten cizí úvěr vůči vaší fyzické osobě, je úvěr vašeho SVJ u banky.A ten z vás udělal dlužníka vůči právnické osobě SVJ,které ho nyní po dohodě s prodávajícím za něho splácíte.“.

To je nepravdivé tvrzení. Pan JaVa nějak nechápe to základní: pouhá skutečnost, že si někdo vzal úvěr, nezpůsobuje, že by za něj měla jiná osoba povinnost splácet. To jsou fantazie zcela mimo realitu.

Dlužníka vůči právnické osobě z Vás udělala úplně jiná věc: Vždyť SVJ Vám opravilo či zhodnotilo Váš majetek. To je ten důvod. A SVJ už zhotoviteli uhradilo „fakturu“. Ještě jste za to nezaplatil ani korunu, a už byste chtěl rozdávat peníze bez právního důvodu na úhradu cizího úvěru???

Pane JaVa, když si vezme úvěr Váš soused, začnete snad za něj splácet bez právního důvodu, jen proto, že si ten chudáček vzal úvěr? Když si vezme úvěr autoservis, kde Vám zrovna opravují auto, jste snad ochoten zaplatit kromě ceny opravy i všechny splátky toho jejich úvěru? Když si SVJ vezme úvěr, hrnete se snad do splácení cizího dluhu bez důvodu? A myslíte si snad, že takto nesmyslně se začne chovat i nabyvatel jednotky, kterou mu prodáváte?

Už to nemá cenu opakovat. V této diskusi končím.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.