Vložil páčko (bez ověření), 19. Únor 2016 - 18:02

Werewolfe tady jasně vidíte jak je to s těma radama. Když jdete kupovat mobilní telefon tak vás vcelku nezajímá jak funguje elektromagnetické vlnění a na co lítaj telekomunikační družice a jak se držej na místě, že jo? Chcete vědět jakej čudlik zmáčknout když chcete volat nebo poslat SMS, že jo? Tady je to to samý. Tak si vyberte jestli chcete rady z teorie nebo z praxe.

Váma zmíněná situace by v praxi neměla vůbec nastat. Pokud už došlo k devastaci majetku chátráním na takovou míru že je nepoužitelnej tak učitě nemá počáteční tržní hodnotu 800.000 Kč ale spíš někde ke stovce tisíc a míň. Je to blbost majitele že vybydloval a netvořil si rezervy.

U povodně to samý – nomálka je mít byt pojištěnej a pokud nemam tak sem trouba a dobře mi tak, ale zase po tý povodni má byt hodnotu k tý stovce tisíc a míň. Prostě neni možný aby byt před rekonstrukcí a po ní měl stejnou tržní hodnotu. Takže chybka musí být už v původnim předpokladu.

Dál, pokud už teda mám zdevastovanej nebo vytopenej byt s téměř nulovou hodnotou a jsem tak nějak připravenej investovat milion, měl bych si ujasnit, jestli to má efekt. Esli neni lepší ten byt prodat za tu stovku tisíc a za tržní hodnotu 800.000 kaček koupit stejnej jinde s úsporou 300.000 celkem.

(Je to stejný jako když nebouráte svoje starý auto a víte že na díly ho prodáte za 5.000 Kč a v tipťop stavu za 30.000 Kč – necháte ho za pade opravit abyste ho moh za třicku prodat? Tutově ne, půjdete si za tu páďu koupit mnohem lepší ojetinu.) Prostě to chce hned na začátku použít selskej rozum jestli se ta oprava vůbec vyplatí.

Takže moje rada je že pokud je cena rekonstrukce větší než nárůst tržní ceny bytu tak to buď ostatním vlastníkům rozmluvte nebo aspoň za sebe zdrhněte eště před rekonstrukcí co nejdál protože to nemá rozumný řešení a jak vyplývá z vašeho dotazu tak to minimálně tušíte. (Za ty prachy by se na zelený louce postavil barák s dvojnásobnou hodnotou).

Abychom pokryli teda všechny varianty tak samozřejmě jsou lidi co si kvůli citový hodnotě nechají opravit starou věc za vyšší cenu než je nová a u baráků to tak taky může fungovat, ale pak zase nemůžete koukat na tržní cenu a každej za sebe musí zvážit jestli do toho jde nebo ne.

Za sebe ale musim říct že všechny mnou absolvovaný a zaplacený rekonstrukce navýšily cenu bytů o víc než byla cena rekonstrukce i s úrokama. Fakt to u vás vychází tak blbě?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.