Vložil Krupp, 9. Duben 2016 - 14:51

Paní ik, o tom, jak se rozúčtovává, nerozhoduje ani rozúčtovatel ani správce, ale SVJ. Měli byste mít zpracována schválena shromážděním pravidla pro rozúčtování a tam byste měli mít stanoveno, jak postupovat. Pokud to nemáte, máte problém a musíte situaci řešit.
Je naprosto nepodstatné, jestli je přívod zaslepen, nebo ne. Rozhodující je, co je zapsáno v prohlášení vlastníka. Pokud je tam uvedeno, že jednotka není připojena, je to jasné. Pokud z PV nic takového nevyplývá musíte pátrat dále.
Uvádím zde text ing. Zunta energetického auditora, který je na seznamu auditorů MPR.uveřejněný na http://www.plzenskesluzby.cz/…i_dotazy.asp Odpojení je možné pouze tehdy, pokud bude splněna podmínka zákona č. 458/2000 Sb. a to § 77 odst. 6, který zní: (6) Změna způsobu dodávky nebo změna způsobu vytápění může být provedena pouze na základě stavebního řízení se souhlasem orgánů ochrany životního prostředí a v souladu s územní energetickou koncepcí. Veškeré vyvolané náklady na provedení těchto změn a rovněž náklady spojené s odpojením od rozvodného tepelného zařízení hradí ten, kdo změnu nebo odpojení tepelného zařízení požaduje. Tento § platí jak pro odpojení celého domu od dálkového tepla, tak i pro odpojení jednotlivých bytů od otopné soustavy v domě. Mimo jiné, otopná soustava v domě včetně kotelny je společným vlastnictvím všech vlastníků bytových jednotek v domě a proto dle zákona 103/2003 o privatizaci bytů, k odpojení některého z bytů musí dát souhlas všichni majitelé bytů v dotčeném domě. V případě, že jsou všechny souhlasy uděleny a k odpojení bytu dojde, tento odpojený byt musí i nadále platit podíl nákladů základní složky vytápění z otopné soustavy – z kotelny. ......A jak vidíte v dikci zákona není umožněna žádná výjimka.
Takže byste měli zjistit, zda existuje souhlas ostatních vlastníků, stavební řízení, kolaudace, souhlas ochrany ŽP atd. Pokud ne, posuzoval bych jednotky jako připojené, se všemi právními důsledky. 

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.