Znemožnění užívání společného prostoru /kočárkárny/přehlasováním menšiny SVJ většinovými vlastníky,žádání úplaty z přístup!!!

Vložil ivo (bez ověření), 1. Únor 2016 - 16:13 ::

V domě SVJ opomněl developer zhotovit přístup do kočárkárny z chodby domu. Přístup je poze přes prostor garáž.stání, vzdálenost obou dveří je 2metry.V domě je 9 bytů s velkou podlahovou plochou a 8 s malou. Již 4 „velké“ byty přehlasují výměrou veškeré „malé byty“. Předseda SVJ/ majitel velkého bytu/ se spřízněnými majiteli velkých bytů znemožňuje vlastníkům malých bytů užívání kočárkárny, uložení kola ,kočárku, přístupu.Vyžaduje za to od těchto /podlahově/ menšinových majitelů roční poplatek 1300KC ,na který ani nevydává stvrzenku.Kdo nezaplatí nedostane přístup.Kdo projeví nesouhlas, je mu řečeno , že tkzv. „malí“ budou vždy přehlasováni „velkými“.Hlasuje se podle podlahové výměry.Je možný takový postup? kočárkárna je určena všem vlastníkům, navíc vybírání polatku je nemorální bezdůvodné obohacování. Prosím o názor , zřejmě nejde daným způsobem hlasování /dle stanov/zvrátit hlasy podlahově většinových vlastníků aniprosadit změnu stanov.Je možné zvrátit tuto absurditu rozhodnutím soudu a jaký lze předpokládat rozsudek . Děkuji za názor Ivo

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.