Vložil lake, 24. Leden 2016 - 17:57

Jestliže obdržíte nový rozpis plateb, skončí tím účinnost předpisu starého. Můžete se tedy začít nově domáhat, aby nový předpis odpovídal prvidlům pro právní jednání, zejména aby byl srozumitelný a určitý, aby obsahoval pojmy, které jsou uvedeny v zákonech, aby neobsahoval nesmyslné a neexistující položky jako „úvěr“ či „fond oprav“.

Najdete-li v zápisu nesrozumitelné či neurčité označení, neumím jednoznačně určit jak byste měl postupovat. Chybí judikatura k věci.

  • Existuje názor, že postačí prokazatelně oznámit SVJ i vlastníkům jednotek, že tato část zápisu je pro Vás neplatná pro její neurčitost a nesrozumitelnost. V podstatě nastala situace, kdy shromáždění neschválilo žádné zálohy na správu domu, a hlasovalo o (neexistujícím) fondu oprav. V tom případě SVJ nemůže na tento účel nic vymáhat, protože fond by mohlo tvořit jedině ze zisku.
  • Jiný názor říká, že proti usnesení je třeba se obrátit na soud do tří měsíců, jinak bude usnesení považováno za platné, a mlčení vlastníků bude považováno za souhlas s obsahem usnesení. Soud může v případě sporu vyložit použité pojmy – a bůh ví, jak je vyloží.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.