Vložil Pub (bez ověření), 16. Leden 2016 - 22:01

„…jak má předseda reagovat když neni v červnu na faktury kvůli nenahlášenejm osobám…“

Drsoni i když MŮJ dotaz má jiný obsah, odpovím teď na TVŮJ ďyvnej příklad:
je třeba rozlišovat ZÁLOHY od FAKTUR a je dobré znát znění § 4 odst. 4. Zřejmě „odstřižením“ míníš odstřižení vody: dejme tomu, že byla spotřeba vody za dům v minulém roce celých 72.000 Kč/dům. V takovém případě dodavatel předepíše 1/12 pro měsíční předpis v následujícím roce: a Vy platíte formou ZÁLOHOVÝCH-faktur. Plánovaná měsíční ZÁLOHOVÁ-platba, bude těch 6.000/dům (resp. 1200/byt). Když se v únoru k někomu z 5-ti bytů nastěhuje „hejno“ osob rozhodných pro vyúčtování, dodavatel vody zjistí tento fakt až na konci účtovacího období (tedy po odečtu, který se provádí jednou ročně – v prosinci). V lednu pak přijde FAKTURA na 1×(5×1200)+11­×((5+8)x1200) =177.600Kč tzn. náklad proti předchozímu roku vyšší o 146%/dům. Pak teprve má smysl aby

  1. „milej předseda začal obíhat barák cože se teda děje“ tzn. aby se dodavatelská faktura splatila do splatnosti a aby „nezačly chodit výhrůžky vodstřižením“.
  2. aby „milej předseda“ stanovil zálohy pro příští rok ve výši 1/12 z 177.600Kč tzn. 14.800Kč/byt (pokud snad nemá těch 5-bytů podružné vodoměry) nebo ve výši 1/12 z každé jednotlivé výše odečtené na každém jednoplivém podružném vodoměru.
Takže varyanta třy, pro Drsoně: doporučil bych 5-ti-hlavému-SVJ aplykovat postup ad-2 → a hnedle bude myt SVJ do příšťyho roku vejdělek (=„dardička 118.600“ podle uvedenyho přykladu, když se „hejno“ nastěhuje v unoru). Drsoni je nutno ještě zařydit, jak bude „milej předseda“ zjyšťovat udalost „D“ (kamery, nášlapní senzóry, světelná závora, zamky na čip, „Blažková“ na SoD).

Jestli ti to takto stačí Drsoni, vrátil bych se k MÝMU dotazu tzn. která parametrizace: ad-1 nebo ad-2, je ta správná („správná“ =plynoucí z textu §12 ZoSL, nikoli jen z tvýho nutkavýho chtění „nakopat někomu pr.el“).

PS: Drsoni, mysliš, že černý huby ze Slovenska zaplatí příkladně těch 118.600 jen na pokutě, když normální příspěvky na správu a nedoplatky služeb vyrovnávají až po sódní tahanici a někdy ani pak ne?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.