Nová vyhláška MMR o rozúčtování nákladů na vytápění bytu

Vložil Alois Anton, 13. Leden 2016 - 11:35 ::

Jsem zde poprvé a možná, že je tento problém již řešen. Pak se omlouvám. Jedná se o vyhlášku MMR, která od 1.1.2016 mění podmínky rozúčtování nákladů na vytápění bytů. Řada obhájců této vyhlášky hovoří hlavně o spravedlnosti vyúčtování pro všechny uživatele. Naopak jsem přesvědčen, že tato vyhláška zcela spravedlnost vypustila. Mé důvody:

  • jedná se o porušení základních lidských práv. Každý si může zvolit místo bydliště. Žádná právní norma (pokud nejde o nebezpečí z prodlení)mi nemůže svým rozhodnutím nařizovat, kde, kdy a jak mám bydlet. A toto nepřímo vyhláška činí. Každý, kdo pobývá v době topení mimo byt zcela logicky topení vypne. Hlavně každý by měl platit pouze to, co skutečně užívá či používá. Náklady na stoupačky v jeho bytě či umístění bytu jsou promítnuty ve starém vyúčtování. Např. mé důvody jsou zdravotní a pobyt mimo byt mi byl doporučen lékaři.

Proto jsem v zimě mimo byt s ústředním topením a radiátory jsou zcela vypnuté. Závěrem : po topné sezoně se dle vyhlášky spočítá spotřeba tepla všem vlastníkům bytů, nějakým výpočtem se udělá průměr platby a majitel bytu, který nespotřeboval ani kcal za tohoto účastníka zaplatí. Tomuto aktéři vyhlášky říkají spravedlnost!

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.