výměna vstupních dveří do jednotky

Vložil bob (bez ověření), 8. Leden 2016 - 13:27 ::

Dobrý den, chtěl bych se zeptat zkušených diskutujících, jakým způsobem postupovat v případě, že nový vlastník jednotky vyměnil svévolně své vstupní dveře (z historických dvoukřídlých na standardní jednokřídlé). Sděluji, že dle Prohlášení vlastníka patří dveře k jednotce. V Prohlášení je však rovněž uvedena povinnost vlastníka: „(…) udržovat jednotku v řádném stavu, aby nedocházelo (…) k porušování architektonického vzhledu domu“. Chtěl bych debatu zúžit pouze na to, jaké páky má nyní SVJ, protože je samozřejmě možné, že vlastník nemá ani stavební povolení či ohlášení a to by pak bylo širší téma. Proto se prosím ptám: 1)Jak má postupovat obyčený vlastník jako já, jestliže s tímto nesouhlasí? Jak má postupovat výbor, který o tomto nevěděl, a jakou v tomto případě má plnit roli kontrolní komise?

  1. Je Prohlášení vlastníka, respektive jeho citované ustanovení, dostatečným argumentem k zakročení? Jakou v tomto hraje roli nový občanský zákoník? Je tím správným právním rámcem jeho § 1175 odst. 1: Vlastník jednotky (…) nesmí (…) ohrozit, změnit nebo pošškodit společné části."?

Děkuji

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.