Vložil lake, 6. Leden 2016 - 19:58

Pane Vítku, Váš příspěvek by měl být vytesán na pomník lidské hlouposti.

  • Napsal jste: „Srovnáváte nesrovnatelné. Majitelem auta jsem sám, není v spoluvlastnictví více osob. Vedoucí autoservisu nemá s mou osobou nic společného a já nemůžu spolurozhodovat o jeho záležitostech. Naopak jsem členem SVJ a podílím se na spolurozhodování na shromáždění vlastníků nejvyšším orgánu SVJ.“

Za prvé: zda má auto jednoho majitele, nebo více majitelů, je pro věc naprosto bezvýznamné. O tom jsem se vůbec nezmínil. Ani jeden majitel, ani více majitelů auta nemají povinnost hradit právnické osobě něco jen proto, že si vzala úvěr. To není právní důvod k úhradě. Vítku, Vy snad tvrdíte něco jiného? Prokažte to tedy. Uveďte příslušný zákon a ustanovení.

Za druhé: Píšete, že vedoucí autoservisu nemá s mou osobou nic společného. Fajn. A právě proto nemám povinnost hradit právnické osobě něco jen z toho důvodu, že si vzala úvěr. To není právní důvod k úhradě. Vítku, Vy snad tvrdíte něco jiného? Prokažte to tedy. Uveďte příslušný zákon a ustanovení.

Za třetí: Píšete, že majitel auta nemůže spolurozhodovat o záležitostech autoservisu. To je ale bezvýznamné. Možná, že je členem nejvyššího orgánu toho autoservisu, a má tedy právo spolurozhodovat. Na jehom postavení se tím nic nemění: nemá povinnost hradit právnické osobě něco jen z toho důvodu, že si vzala úvěr. To není právní důvod k úhradě. Vítku, Vy snad tvrdíte něco jiného? Prokažte to tedy. Uveďte příslušný zákon a ustanovení.

Za čtvrté: Píšete „Naopak jsem členem SVJ a podílím se na spolurozhodování na shromáždění vlastníků nejvyšším orgánu SVJ.“ To Vám gratuluji, ale je to úplně bezvýznamná informace. Podílíte se sice na spolurozhodování právnické osoby, ale nemáte povinnost hradit právnické osobě něco jen z toho důvodu, že si vzala úvěr. To není právní důvod k úhradě. Vítku, Vy snad tvrdíte něco jiného? Prokažte to tedy. Uveďte příslušný zákon a ustanovení.
---------------------------------------------------------------------

Jedině úplný blb nebo troll může tvrdit, že spolurozhodování o záležitostech jiné osoby znamená zároveň také povinnost platit této osobě peníze na úhradu jejích úvěrových dluhů u banky. Srovnejte si to v hlavě, vy popleto.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.