Vložil Pavel Matějka, 16. Duben 2016 - 21:59

Připojuji se na stranu lakeho ve sporu s Vojtěchem a spol. – to předesílám. Lakeho výklad práva není podle mého názoru žádnou virtuální konstrukcí, ale pouze výsledkem čtení a pochopení českého textu. Nic víc. A jestli to myslel zákonodárce jinak, měl to jinak napsat.

Mám jedinou nejasnost : jde mně o lakeho větu pod rámečkem – Podrobněji ji (rozuměj : paušální platbu) však v zákoně upravuje pouze pro případ nájemního bydlení. To tvrdíte na základě čeho?

§9 zákona 67/2013 Sb. má nadpis Paušální platba. Odstavec (1), 1. věta hovoří o tom, že nájemné lze se službami sloučit do paušálu. 2. věta : Jako samostatnou paušální platbu lze rovněž ujednat pouze platbu za poskytované služby. Rovněž = kromě tisíce jiných věcí, které je možno ujednat. Ale jak z uvedené věty plyne, že se týká jen nájemního vztahu, to mně uniká.

V § 3, odst. 2 se píše o tom, že rozsah poskytovaných služeb si poskytovatel služeb a příjemce služeb ujednají, nebo o něm rozhodne družstvo nebo společenství. Tedy nějaké ujednání se předpokládá.

Pokud od lakeho bude nějaká odpověď, prosím bez invektiv osobního charakteru. Každý se nemusí narodit jako génius…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.