Vložil Margita Kadeřábková (bez ověření), 5. Červenec 2016 - 10:59

Vážený pane lake.

Vážím si Vašich znalostí a erudice, které jsou z vašich komentářů zde zřejmé. Mám podobný dotaz jako paní Graplová. Naše shromáždění schválilo dne 23.6.2016 nové znění stanov a je zde uvedeno: "ČÁST DRUHÁ PŘEDMĚT ČINNOSTI SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ Čl. III Obecné vymezení správy domu a pozemku

(1) Správa domu a pozemku zahrnuje vše, co nenáleží vlastníku jednotky a co je v zájmu všech spoluvlastníků nutné nebo účelné pro řádnou péči o dům a pozemek jako funkční celek a zachování nebo zlepšení společných částí. Správa domu zahrnuje i činnosti spojené s přípravou a prováděním změn společných částí domu nástavbou, přístavbou, stavební úpravou nebo změnou v užívání, jakož i se zřízením, udržováním nebo zlepšením zařízení v domě nebo na pozemku sloužících všem spoluvlastníkům do­mu.

(2) Správa se vztahuje i na společné části, které slouží výlučně k užívání jen některému spoluvlastníku."

Jedná se mi o odstavec (2)- toto jsme v předchozích stanovách neměli a podle mne se jedná o podstatnou změnu ve stanovách.

Prakticky se jedná o balkony, které nyní mají dle Prohlášení ve svém vlastnictví majitelé 2/3 bytů. V Prohlášení vůbec pojem „společné části, které slouží výlučně k užívání jen některému spoluvlastníku“ neexistuje. Je možné ho tedy použít ve Stanovách? Mám za to, že si výbor (všichni členové vlastní byty s balkony) připravuje podmínky na to, aby ze společných peněz mohl opravit balkony 2/3 vlastníků bytů (Zbylá 1/3 jim na to přispěje). Mohla bych Vám poslat někam původní stanovy a nové stanovy abyste měl konkrétní info? Můj dotaz spočívá v tom, zda nové stanovy nemělo schválit 100% vlastníků? Bude muset dojít ke změně Prohlášení (100% ?PRO)? A druhý dotaz je o tom, jak mám postupovat, když se výbor rozhodne zateplit fasádu a s tím spojit opravu balkonů – vše financovat z fondu oprav a to ještě před tím, než dojede ke změně Prohlášení (což nedojde, protože já se změnou souhlasit nebudu).

Děkuji Vám předem za odpověď.

V úctě M.Kadeřábková

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.