Vložil Magda3 (bez ověření), 28. Prosinec 2015 - 19:10

Myslím, že Jar má nastudováno, akorát to není nic platné.

Já vím o stanovách a ZoVB více než členové výboru. Není to těžké, náš výbor neví vůbec nic. Je schopen mi napsat, že topit se začne později, aby bylo víc peněz ve fondu oprav. Na reklamace nereaguje, po půl roce mi píše právník , který toho ví podobně málo jako výbor. A tak na sebe podáváme žaloby. I když se snažím věci dotahovat a jsem umanutá, je to opravdu úmorné. Výbor, který je složený z Ing, Ing, MUDr, Des je pro vlastníky přesvědčivější, než řadový člen bez titulu, neplatič a kverulant, který si dovolil zažalovat sousedy. Vlastníci se totiž neorientují a neví vůbec nic. Výboru věří i to, že opravy se nemusí schvalovat (to jsem si vymyslela, od toho je zvolen výbor), plán oprav je nesmysl a schvalovat způsob rozúčtování služeb je přežitek. A pokud SVJ spory prohraje, nebude to určitě chyba výboru, ale mazanost kverulanta.

Jsem odpovědná za svůj majetek. Můj majetek jsou i společné části. To samozřejmě vím a ví to určitě i Jar. Většina lidí je bez zájmu, ale s tím nic nenaděláme. Pokud jim nevadí platit právníky, notáře (i když ho není třeba) a jednou možná i náklady řízení, tak bohužel. Vlastníci si neuvědomují že vlastnictví zavazuje. Chtějí přijít na schůzi, zvednout ruku pro cokoli a být co nejdřív doma u televize. To je vrchol jejich snahy. Víc se po nich nemůže chtít.

Spolek by tu měl být na podporu vlastníků. Měl by pomáhat radou a mohl by být protiváhou SVJ. Třeba by vlastníci dali na radu takového spolku, který by se zabýval touto problematikou. Tato možnost tu není a vlastníci, kteří se chtějí o svůj majetek starat jsou na aroganci výboru a nezájem vlastníků krátcí.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.