Vložil Jar (bez ověření), 27. Prosinec 2015 - 21:08

Pane Pavle,

Vaše příspěvky jsou cenné, vycházejí opravdu z reality.

Jste znalý poměrů a praxe. Nemůžete mi, prosím, napsat, jaké sdružení zastupuje vlastníky a hájí práva vlastníků?

Já se především cítím být vlastníkem, nikoli členem SVJ, SVJ bohužel opakovaně pošlapává moje vlastnická práva, neporadil byste mi nějaké sdružení vlastníků, které mi pomůže na MMR, MS a dalších prosadit, aby si na mne nevyskakovali blbečci zvaní statutáři, nevyhrožovali mi soudy, neuráželi mě jenom proto, že vyslovím na shromáždění pravdu, něco jako, že král je nahý?

Vy jste především člen orgánu, takže hájíte zájmy právnické osoby, víte, že to býval donedávna prostě správce? Pane Pavle, jak se stanovují jinde, nikoli u Vás příspěvky na správu domu, víte o tom něco? Jaký je způsob obrany přehlasovaného vlastníka? komu straní soudy? Moje zkušenost je taková, že i když statutár SVJ není účastníkem sporu, je pro Policii věrohodnějším partnerem než obyčejný vlastník, zkrátka, jak někdo řekne, že je předsedou baráku, je to pan Někdo, s ním se jedná, jak je někdo vlastník bytu, je Nikdo. To je zkušenost, opakovaní s Policií ČR, s Městskou policií, se stavebním úřadem, se spisovnou stavebního úřadu ( „máte zmocnění výboru SVJ pro nahlížení do dokumentace“- MČ Praha 10, ta dáma tam stále slouží, stavební úřad tamtéž totéž,, developer před 6 lety jednal také zásadně s SVJ, ono bývá poddajnější, ale je si tam třeba "poslat svoje lidi). Nevěděl byste o někom, kdo hájí práva vlastníků?

Můžete nám tu vyprávět, jaké trable mají SVJ a bytoví družstva s vlastníky, budu Vám na oplátku vyprávět na pokračování a to zcela adresně, jaké trable mám s SVJ a jejich statutáry já, jako vlastník.

Jar

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.