Vložil Pub (bez ověření), 2. Březen 2016 - 3:35

Já tedy nemám ITN namašleny na trubkách jako Lake, ale mám je cca 10cm vpravo od středu úhlopříčky topného tělesa. V tom místě je ale teplota významně nižší než 10cm vlevo od středu úhlopříčky.

Nevím kde přesně na topném tělese to má být namašleno, ale je zjevné že tu je nějaký problém. Prozatím mne to nijak nezajímalo, ale s novelizací 104/2015 kdy se zvýšily TRESTY pro šetřily (i když kdo je šetřil a kdo ne, se vždy dozvím až z vyúčtování) mne to zajímat začalo.

Docela by mne zajímalo co „naměří“ Lakovy indikátory a jaký vliv by mělo, kdyby potrubí procházející místností naznačené Lakem bylo pouze v délce ±10cm za a před ITN. Předalo by se do místnosti také „relevantní množství tepla“.

Docela by mne zajímalo jaký má vliv, když si některé naše ofce instalovaly podlahové topení, které si „napájí“ průchodem ze stávající otopné vody systémem. Má to nějaký vliv – no asi má. Ale jaký? Kde by v takovém systému (podlahové topení) měl být ITN umístěn? Na vstupu nebo na výstupu?

Víte tedy někdo jak by se problém co popisuji dal pochopit?

  1. proč mám v radiátoru (žebrový železný), teplotu od ITN 10cm významně (±6°C) rozdílnou
  2. jaký vliv na rozúčtování může mít, pokud někdo napájí z topné soustavy i podlahové topení
  3. jaký vliv má, když na soustavu napojím „koupelnový topný žebřík“ (to u nás má nemálo ofcí)
  4. má li takovýto způsob změny v topných těles významný vliv na rozúčtování, zda jej lze vůbec nějak indikovat při srovnání údajů v jednotlivých le­tech
  5. a zda lze vůbec takové úpravy ad-2 napadnout jako neoprávněné (vlastník mne bezpochyby nevpustí šmejdit v jeho bytě zda učinil něco špatného s topnými tělesy a učinil li to, pak jistě nedovolí šmejdit ani případně radioaktivnímu SVJ-výboru)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.