Kdo má platit zálohy SVJ? Nový nebo minulý vlastník?

Vložil Šimek (bez ověření), 25. Prosinec 2015 - 0:31 ::

Dobrý den,

koncem listopadu jsem podepsal kupní smlouvu a koupil byt. Na katastr byl zapsán 15. 12. 2015. Byt mě původní majitel předal 22. 12. 2015 (byl sepsán předávací protokol, stavy měřidel, předány klíče) Na Štědrý den se ozval, ať vedení SVJ zaplatím celé zálohy za měsíc prosinec, že poslední zálohy platil za listopad, a prosinec nezaplatí. (to poslal v kopii i předsedovi SVJ)

Tak jsem mu napsal, že nevím proč bych měl platit za 21 dní v prosinci, kdy jsem byt nevlastnil ani nemohl užívat, on mi odepsal, že už ten by také neužíval a že byla podepsána kupka od konce listopadu a platit to nebude, že mám já.

Kdo z nás je v právu? Řeší to vůbec nějaký právní předpis? Předseda SVJ se kamarádí s původním majitelem a tak mám strach, že bude chtít po mě zaplatit celý prosinec. Můžu se nějak bránit?

O platby za vodu a teplo, to by mě bylo jedno to by se vrátilo ve vyúčtování. Jde mi ale o zálohy za těch 21 dní na fondu oprav, odměně SVJ atd. což mi nikdo nevrátí a pár tisíc to je.

Za odpověďi předem děkuji.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.