Zkušenosti s portálovými službami firmy ISTA CZ ?

Vložil Zevla, 18. Prosinec 2015 - 9:48 ::

Vážení !

Bylo zde mnoho diskutováno ohledně povinnosti osadit byty něčím na umožnění „spravedlivějšího“ rozúčtování nákladů na vytápění.
Nemá cenu dále diskutovat proč, jak atd. . Většina SVBJ již něco má, mne zajímají zkušenosti těch, kteří si vybrali firmu ista Česká republika s.r.o..

Zvolili jsme jejich elektronické indikátory řady Doprimo s radiovým odečtem. Montáž proběhla ještě v r.2014, takže jsme splnili požadavky vyhlášky, dokonce začal fungovat radioodpočet a protože jsme si objednali využívání jejich portálové služby ista24.CZ – Základ, po obdržení hesla jsme mohli začít sledovat, jak „dílky naskakují“. Při montáži RTN jsme zároveň nechali vyměnit bytové vodoměry (u jedněch jsme provedli výměnu o 1 rok dříve, než bylo potřeba, protože legislativa sjednotila periody kalibrace, takže nyní se jednou za 5 roků vymění vše najednou). A nechali jsme si namontovat takové, které umožňují dodatečnou montáž radiomodulů.
Tak jak jsme měli uvedeno ve smlouvě o montáži, protože vše fungovalo k naší spokojenosti, tak jsme letos objednali radiomoduly na vodoměry, montáž proběhla a po nějaké době začaly být na portále ista24.cz vidět i hodnoty z těch vodoměrů.

Ale: již bylo trochu zklamáním, když jsme zjistili, že údaje z RTN se aktualizovaly dříve 1× za cca týden (ale to chápeme, stejně tam byly vždy za údaje každý den). Jenže po zprovoznění radiomodulů vodoměrů (3.11.2015) to chvíli trvalo, než začala data „proudit“ do databáze (to prý je normální a opravdu po čase to začalo fungovat), ale dnes máme 18.12., včera 17.12. u nás proběhl odpočet hlavního vodoměru vodárnami a tak samozřejmě chceme do vyúčtování jako poslední odečet bytových vodoměrů použít ten ze dne 17.12.. Ale v databázi je poslední údaj ze dne 9.12., takže opět jakési zpoždění. Možná, že do konce roku se něco načte. Ale když jsem znovu pročetl uzavřenou smlouvu s dodavatelem, zjistil jsem, že je smluvně vyřešno kde co, ale podrobnosti o portálových službách nejsou uvedeny, nic podrobnějšího není ani v materiálech na www.ista.cz .
Jsme si vědomi, že je naše chyba, že jsme tu smlouvu takto podepsali, ale ono vlastně vše funguje, až na to ..... .

Chci se prostě zeptat, zda některá ze SVBJ využíváte služeb ISTA CZ včetně portálových a jaké jsou Vaše zkušenosti. Samozřejmě budeme dále s nimi komunikovat, ale již s menší důvěrou a nebudeme věřit tomu chlácholení: ještě pár dní počkejte, dejte tomu čas atd. atd.

Děkuji za vaše názory, Ing.Věžník, Blansko

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.