Vložil lake, 16. Prosinec 2015 - 5:59

Adame, máte v domě špatně naprojektované a špatně fungující systém odvětrávání. Máte možnost navrhnout vlastníkům jednotek modernizaci větracího systému. Jeho součástí budou elektricky ovládané odtahové klapky v bytech, a hlavní ventilátor na střeše bude osazen elektronickým řízením výkonu podle podtlaku v šachtě.

Pokud se nepodaří prosadit, aby v celém domě byl nainstalován nějaký FUNGUJÍCI systém, máte možnost zařídit se individuálně (i když takový postup nedoporučuji). Na vstupy do větrací šachty v bytě si nainstalujete elektricky ovládané či ručně uzavírané klapky a tím zamezíte nadměrnému odtahu vzduchu z bytu.

Otázkou v tomto případě je jak zajistit minimální předepsanou výměnu vzduchu, zejména v kuchyni a v koupelně. Potřeboval byste tedy kromě odtahových klapek osadit i elektrické ventilátory pro nucené ovětrávání kuchyně, koupelny a WC. V koupelně to lze elegantně řešit ventilátorem automaticky spínaným s čidlem vlhkosti. Na WC je možno osadit ventilátor s časovým doběhovým spínačem, ovládaný pohybovým čidlem, nebo přes okruh osvětlení.

Takové dílčí řešení pouze pro byt považujte za náhradní. Pro jednotlivý byt je dražší než komplexní řešení a z hlediska celého domu je nevhodné.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.