Vložil lake, 14. Prosinec 2015 - 6:00

Samony, píšete o sklepních kójích, ale zároveň píšete „… velikost sklepů uvedená v kupní smlouvě“. Takže je zjevné, že si pletete sklepní kóje se sklepy (to jsou místnosti).

Také nerozlišujte dvě velmi rozdílné informace:

  1. Mýty, pohádky a domněnky o prohlášení vlastníka budovy
  2. Skutečný obsah prohlášení vlastníka budovy

Ve vašem domě žijete od roku 1996 v omylu ohledně obsahu prohlášení. Prohlášení je od počátku vadné. Sklepní kóje nejsou součástí jednotek. Sklepní kóje jsou pouze prostory uvnitř společných místností domu. Ty místnosti (a samozřejmě i prostory uvnitř těchto místností) jsou nepochybně společnými částmi domu. Sklepní kóje nemohou být součástí bytu právě z toho důvodu, že nejsou místnostmi. To vám mohlo dojít dávno. Mimochodem i proto, že plocha sklepních kójí se nezapočítává do podlahové plochy jednotek.

Skutečnost, že se všichni mýlíte ohledně rozsahu vašeho vlastnictví, nemůže sama o sobě způsobit platnost neplatné části prohlášení vlastníka. Nikomu nevzniká právo na jakoukoliv kompenzaci mezi vlastníky navzájem. Není přece co kompenzovat. Nikdo z vlastníků jednotek nevlastní prostor zvaný „sklepní kóje“, takže o nic nepřichází, a nemá právo se čehokoliv domáhat.

Sklepní kóje jsou a zůstanou prostorem uvnitř společných místností domu, i kdybyste prohlášení vlastníka nezměnili. Můžete si však v prohlášení stanovit, že s vlastnictvím bytu nabývá vlastník právo výlučně užívat konkrétní část společné místnosti (sklepní kóji). Tím bude postaveno najisto jak se vlastníci dohodli o způsobu užívání společných prostor domu.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.