rozúčtování spol. nákladů z hlediska dobrých mravů

Vložil til (bez ověření), 24. Listopad 2015 - 17:41 ::

Dobrý den, existuje nějaká judikatura na řešení níže uvedených problémů : 1/ úhrady za služby výtahu – podle převládající praxe se platí podle poschodí, což podle mne odporuje dobrým mravům, protože každý by měl mít možnost přístupu do svého bytu za stejných podmínek. Byty ve vyšších patrech jsou i s výtahem přístupné obtížněji /čekání na výtah, stěhování věcí nad kapacitu výtahu/ v případě poruchy jsou pro starší nebo nemocné lidi tyto byty nepřístupné, pro ostatní přístupné velmi obtížně, nemluvě o evakuaci… Existence více pater je pro všechny výhodná /ekonomika pořízení a provozu domu/ a do dvanáctého poschodí nikdo chodit pěšky nemůže tak proč za to má být finančně postižen ?

2/Pokud se hlasuje podle plochy bytů, je možno si takto platně odhlasovat, že se /společné náklady budou platit jinak ? Jistě odporuje dobrým mravům když jeden uživatel dvousetmetrového bytu platí méně než dva uživatelé dvacetimetrové garsoniery, kteří mají navíc pouze desetiprocentní hlasovací právo a jsou tak odsouzeni trvale platit? Pokud se hradí společné náklady podle počtu uživatelů, tak by se tak podle mého názoru mělo i hlasovat a nelze to míchat, to je v podstatě podvod.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.