Vložil Magda3 (bez ověření), 22. Listopad 2015 - 8:49

Paní ik, to je stále stejná písnička. Pokud se Vám něco nelíbí, jděte dělat do výboru.

Já jsem ve výboru byla 10 let. Neměli jsme žádnou správcovskou firmu, ale že bych se hroutila pod tíhou povinností, to tedy zase ne. Pravda, byl to trochu stres, když jsme u developera reklamovali závady a po dvou letech od kolaudace museli měnit garážová vrata a do 5 let staré střechy začalo zatékat. Na účtě SVJ nebylo nastřádáno skoro nic. Vlastníci, kteří si koupili nové byty, museli záhy začít vkládat nemalé částky na tyto opravy. A ono to šlo. Neplatiče jsme měli taky. Byli jsme s nimi v kontaktu. Nenazývali jsme je šmejdy. Buď jsme se dohodli na tom, že do určitého data počkáme, protože problém může mít každý, nebo jsme s ním podepsali splátkový kalendář. Jeden vlastník byl mentálně postižený a později i nekontaktní. Museli jsme začít dluh vymáhat. Nakonec se to obešlo bez soudních tahanic.

U nás v domě se výbor od letošního dubna nesešel. Na údržbu a opravy si od jejich zvolení platíme údržbáře, který vlastně tuto část správy převzal od výboru. Účetnictví děla firma za celkem dost velké peníze. A mou reklamaci vyřizuje právník. Píše mi 7mi stránkové dopisy o tom, jak je vyúčtování správně a sděluje mi, co na mou reklamaci říká účetní firma.

Stále omílaný argument, že pokud se nám něco nelíbí, můžeme pracovat ve výboru je tak trochu mimo. Jsou vlastníci, kteří zkrátka vědí, že na tu práci nebudou mít schopnosti, nebo čas. Znamená to snad, že tito vlastníci musí držet ústa a krok?

Je to stejné jako v politice. Dnes jdu na Albertov. Stydím se za prezidenta a jdu vyjádřit svůj nesouhlas. Ale rozhodně kvůli tomu nemíním kandidovat na prezidenta. A proto, že se mi nelíbí jak to dělá pan Chovanec, nebudu chodit do politiky a snažit se o post ministra vnitra.

Magda

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.