Vložil Jar (bez ověření), 21. Listopad 2015 - 21:16

Nelze než konstatovat, že JUDra Kabelková je docela slušná bestie a škodná a je to třeba o ní šířit.

Někdo by ji měl coby „rádce“ zneškodnit, tohle přece není normální,

Pane Pavle, já Vás jako předsedu chápu, jinak ale nechápu, o co Vám jde.

Vůbec se tu nemluví o tom, že většina členů statutárních orgánů na právo kašle zvysoka, poněvadž ani netuší, že se mají a musí nějakým právem řídit, považují se za obětavé hrdiny, soudy jim jdou na ruku a běda tomu, kdo se vzepře.

Ano, tak to je mnoho SVJ má volně přístupný WEB, tak si můžete počíst, jak to chodí.

U mne takto: příspěvek na správu domu (FO) 10 Kčm2, účtuje se o něm jako o záloze na správu domu, většina peněz se válí na účtu SVJ a čeká, co kreativci výboři vymyslí, jak by je utratili. Když peníze zůstanou ležet u mne v obálce, rázem mi SVj hrozí soudem, protože dlužím, no ano jakousi neurčitou zálohu. Když se zeptám, jak řeší s jiným dlužníkem jeho dluh a ať mi dají přečíst žalobu, tak čekám, jestli jim to ÚOOÚ a jejich právníci dovolí, když dovolí, tak vejboří mi dovolí, ale pouze nahlédnout, když se ptám, proč právníky za cenu 27000 za zpracování návrhu na vydání el. plat. rozkazu nežaloval dluh s příslušenstvím, tak výbor odsekne, že budou rádi, že vymohou aspoň něco… Ptám se, kolik je onen dluh a po 6 letech nevím, ptám se, z čeho se 6 let platí dluh, a dozvím se, že z účtu. Dlužník byl mazaný, byt prodal v dobrovolné dražbě, kámošům také z východu, zatím jsou nedostupní, ale už se dozvídám od vejborů, že na ně přešel dluh.

Jinde, platba 25 Kč na správo domu – pro změnu FOND Údržby, o tom nevím nic, vzepřu se a už jsem na tabuli cti, můžete si o přečíst kdokoli, neb jméno a označení za dlužníka je volně přístupné celému světu, aneb jak píše Magda3.

Pane Pavle, nejprve by někdo znalý práva a také např. účetnictví sepsat, jaké jsou povinnosti SVJ a odpovědnost SVJ a členů výboru.

Kdy pane Pavle vzniká dluh? Pro moje SVJ momentem nesplacení zcela neurčité zálohy na účet SVJ, aniž na ty peníze třeba rok sáhne, ano? Takto vybrané zálohy zapět let použije SVJ na modernizaci domu, není to náhodou trestné, pane Pavle? Někteří zaplatili modernizaci majetku, který už nevlastní, ale kdyby byli nepřispěli, soud by je donutil zaplatit!

Jar

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.