Vložil lake, 23. Listopad 2015 - 8:11

Milá Kiki, co jste zde citovala z důvodové zprávy je v rozporu se zákonem. Autoři důvodové zprávy neznají dokonce ani NOZ, který chtěli novelizovat.

Vaše citace z důvodové zprávy zní:

„Pro občanská sdružení a společenství vlastníků vzniklá do 31. 12. 2013 se navrhuje stanovit výjimku z přechodného ustanovení § 3042 NOZ, jež ukládá všem právnickým osobám přizpůsobit svůj název požadavkům nového občanského zákoníku do dvou let ode dne nabytí jeho účinnosti.“

Toto tvrzení je nepravdivé. Ustanovení § 3042 nic takového neukládá. Skutečný obsah § 3042 NOZ je zcela odlišný, cituji z NOZ:

Odporuje-li název právnické osoby ustanovením tohoto zákona, přizpůsobí právnická osoba svůj název požadavkům tohoto zákona do dvou let ode dne nabytí jeho účinnosti. Není povinna tak učinit tehdy, jsou-li pro to důležité důvody, zejména užívala-li právnická osoba svůj název dlouhodobě a je-li pro ni tak příznačný, že jeho zaměnitelnost nebo klamavost nelze rozumně předpokládat.“

Ze znění zákona je zřejmé, že neukládá plošně povinnost všem právnickým osobám! NOZ ukládá povinnost pouze těm osobám, jejichž název „odporuje požadavkům tohoto zákona“.

Musí se tedy jednat o právnické osoby, o kterých se NOZ zmiňuje a vznáší na ně nějaký konkrétní požadavek ohledně jejich názvu. Například spolek podle § 214 až § 302 NOZ se nadále nesmí nazývat „sdružení“. Toto však není případ SVJ(2000)!

NOZ neupravuje právnickou osobu SVJ(2000), ani se o ní nezmiňuje byť i jen jediným slovem, ani neobsahuje žádný požadavek ohledně jejího názvu. Z toho plyne, že SVJ(2000) není osobou, jejíž název by čemukoliv odporoval. Název SVJ(2000) – takový, jaký dnes je – je v plném souladu se zákonem č. 72/1994 SB., podle kterého tyto osoby vznikly a který je i nadále upravuje.

Kydy českých prasečích právníků je třeba brát jako duševní zvratky hlupáků bez mozku. Vyjadřuji se poněkud ostřeji, ale toto permanentní znásilňování a překrucování psaného práva mi už leze krkem. Viz http://www.portalsvj.cz/…D+pr%C3%A1vo.
------------------------------------------------------------------

Milá Kiki, vyzval jsem Vás, abyste citovala z některého právního předpisu, který ukládá SVJ(2000) nějakou povinnost ohledně změny názvu. Vy jste přišla s citací protizákonného blábolu z kterési vadné důvodové zprávy. To neberu. Zkuste hledat jinde. Ale vím, že nenajdete.

Milá Kiki, necháváte se tahat za nos od právních analfabetů, kteří ani neznají NOZ. Jsou vás statisíce takových zmatených neználků, kteří se necháte ovládat a manipulovat protizákonnými kecy. To vše aby si právníci a notáři vydělali. Bůh pomoz Vám i ostatním. Bůh pomoz právnímu státu Česká republika.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.