Vložil lake, 14. Listopad 2015 - 1:31

Pane Leopolde, Váš příklad s letním časem je nepřípadný. Kdyby se někdo zvědavý ptal proč si má přesunout hodinky, dostane tuto odpověď:

„Protože k zavedení letního času existuje právní úprava. Viz nařízení vlády č. 222/2011 Sb., "Nařízení vlády o zavedení letního času v letech 2012 až 2016.“

Kdyby se někdo zvědavý zeptal, proč SVJ(2000) nemá nic společného se speciální částí NOZ o bytovém spoluvlastnictví, dostane tuto odpověď:

„Protože k zavedení takové povinnosti neexistuje právní úprava.“

Tím veškerá diskuse definitivně končí. Pokud je pro někoho tato skutečnost překvapivá, je to jeho problém. Ten, kdo tvrdí, že právní úprava neexistuje, a že SVJ žádnou takovou povinnost nemá, není povinen toto negativní tvrzení ani prokazovat, ani ničím podložit. Ono totiž negativní tvrzení nejde ani prokázat, ani podložit.

Prokazuje ten, kdo formuloval pozitivní tvrzení – tvrdí, že určitá skutečnost nastala, že určitá povinnost je uložena zákonem. Pokud jde o SVJ, šlo by takové tvrzení jistě prokázat velmi jednoduše tím, že prokazující osoba bude citovat právní normu, která právnické osobě SVJ(2000) nějakou takovou povinnost ukládá jednoznačným, určitým a srozumitelným způsobem.

A to do dnešního dne nikdo neudělal. A počítám li dobře, od platnosti NOZ (22.03.2012) uplynuly již tři roky a osm měsíců. Za tu dobu by to ta armáda právníků jistě v NOZ našla, že ano?

lake

Doporučená četba:
http://www.portalsvj.cz/…ara-blazkova
http://www.portalsvj.cz/…blbcem-o-noz

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.