Vložil PELE (bez ověření), 14. Listopad 2015 - 15:35

Vítrínové oznamování je strašně nebezpečné a snadno zneužitelné. Není možno prokázat, že pozvánka visela v řádném termínu (např. 15 dní před konáním schůze) a že nebyla vyvěšena tři dny do schůze.

Pamatuji na doby, kdy se dražby měst, exekutorů a konkurzních správců vyvěšovaly u nich na nástěnce – nástěnka obce bývá veřejně přístupná aspoň v úřední hodiny, ale zkuste se dostat k nástěnce exekutora. Bylo to zneužíváno a k dražbám se dostávali kamarádi, příbuzní a firmy vlastněné anonymně exekutory z daňových rájů.

Ne každý bydlí v domě, kde vlastní byt, zrovna můj soused v důchodu už nějakých 15 let každý rok od dubna do října žije na chalupě a domů se vrací jen na zimu. Přitom na schůzi vždy přijede, chce se účastnit. Jsou tu byty, které jsou pronajímány a přitom někteří majitelé také na schůze docházejí.

Ve stanovách musí být pluralitně určeno, jak doručit pozvánku – a jedna z těch možností by měla být poštou.

Mělo by ve stanovách být:

  1. pozvánka se vyvěšuje ve vitríně
  2. na webu SVJ
  3. pozvánka se doručuje cestou, kterou si určí člen – poštou na trvalé bydliště, poštou na doručovací adresu, e-mailem, prostřednictvím zmocněnce (např. souseda, není pak nic snazšího, když člen výboru zazvoní na zmocněnce, předá pozvánku, nechá si podepsat a zmocnitel je řádně pozván)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.