Vložil lake, 12. Listopad 2015 - 5:33

Na velmi hloupé příspěvky většinou neodpovídám, ale v tomto případě učiním pro pana Puba výjimku.

Informaci je přece možné pouze sdělit (učinit přístupnou) bez jejího doručení konkrétní osobě! Například umístění textu na vývěsku na určeném místě, umístění na webovou stránku.

Příklad nemusíme hledat daleko: v § 15 odst. 2 ZoVB je uvedeno, že „Výši částky a den její splatnosti sděluje vlastníkům jednotek výbor nebo pověřený vlastník.“ Není zde uvedena povinnost doručovat. Pouze povinnost sdělovat. Sdělení se může dít nepřímo, některým ze způsobů, dohodnutých ve stanovách.

Nově přijímané zákony se nedoručují deseti milionům občanů ČR, ani panu Pubovi, nýbrž stát je pouze sdělí (zpřístupní) ve sbírce zákonů a o nic víc se nestará. Je věcí pana Puba, aby se sám seznámil se zněním právních předpisů, protože neznalost zákona neomlouvá.

Jestliže veřejná vysoká škola vyhlašuje přijímací řízení do studijního programu, nedoručuje příslušnou vnitřní normu všem zájemcům o studium. Sdělí prostě informaci na své úřední desce, zpřístupní ji i elektronicky bez doručování. Pan Pub se už sám postará, aby si tu informaci vyhledal a přečetl, chce-li využít svého Ústavou zaručeného práva a ke studiu se přihlásit.

Když se pan Pub bude chtít podívat do znění některé normy ČSN EN, marně bude čekat že mu ji někdo doručí. Musí zvednout zadek a postarat se sám: dojde si koupit jeden výtisk, nebo si předplatí přístup k normám online přes web, nebo zajde do krajské knihovny.
-----------------------------------------------------------------

Pokud pan Pub nerozumí významu slov v českém jazyce, může si jistě individuálně „dojednat slovník výkladu slov“, jak navrhl. Pro některé méně chápavé čtenáře by bylo přínosem, kdyby jim obsah zdejších textů rovnou přetlumočil někdo, kdo s výkladem slov nemá problémy. Pak by se zde snad neobjevovaly příspěvky typu „patláma patláma“.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.