Úprava korekce dle §4 odst. 3 a 4 372/2001

Vložil Werewolf, 7. Listopad 2015 - 16:44 ::

Pokud nastane stav, že jeden vlastník má protopeno příklad 150% oproti průměru domu, čili o 10% překročil zatím ještě platný limit, tak se má:

a) odečíst neměřené jednotky, aby se dostal na 140% a tyto jednotky rozházet mezi ostatní
b) to samé co za a) ale stejným klíčem (jakým není předmětem dotazu) upravit i naměřené jednotky neměřenými jednotkami všem ostatním?

O co mi jde: Porovnávali jsme sozůčtování Isty se sousedy. Jeden má protopeno daleko nad +40% a je mu to neměřenýma jednotkama upraveno na rovných +40%. Druhý soused má ale původně +27% (do limitu má tedy ještě rezervu), ale též jsou mu odečteny neměřené korekční jednotky. Měl jsem za to, že se odečítají POUZE těm, co jsou nad limit. Podle toho mi to ale přijde, že upravili všem náměr zřejmě podobným algoritmem jako u přetopeného bytu.

Tady za a) nebo za b) je správně?

Upozorňuji, že na nic jiného se neptám, nechte stranou diskuze, proč má protopeno, správnost koeficientů, teorie o měřících metodách, že stejně je to od příštího roku jinak - nic z toho není předmětem dotazu.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.