Vložil Werewolf, 31. Říjen 2015 - 17:52

Zajímavé a poučné čtení. Děkuji i za ostatní za Vaši snahu a ochotu vytvářet tyto poučné články. Člověk se z nich hned dozví, jak se věci mají a nemusí se hodiny prodírat různými tématy, kde jsou sáhodlouhé dohady přispěvatelů.

Myslíte, že byste mohl vytvořit jakýsi vzor smlouvy, kterou by SVJ mělo předložit vlastníkům před zřízením úvěru? Zkrátka typický příklad, když se vlastníci dohodnou, že budou zateplovat, ale peníze nemají a bude si na to společenství muset vzít úvěr. Jak postupovat krok za krokem a jak by mohla vypadat smlouva, kterou by vlastníci měli podepsat? Předpokládám, že by v ní mělo být něco ve smyslu, že se vlastník zavazuje uhradit částku, kterou SVJ v budoucnu vystaví (před samotnou realizací ještě není známa konečná částka), popř. by měla být připojena dohoda o splácení sumy, která bude známa v budoucnu, nebo se jen zaváže uhradit budoucí částku s možností, že se může v budoucnu domluvit na hrazení ve splátkách. (až bude známa definitivní suma).

Že je vše mít dobře sepsané už tušíme všichni. Že je potřeba si dluh zajistit, jsme pochopili. Já osobně ale netuším, jak konkrétně to vše provést a má doměnka je, že to netuší ani drtivá většina ostatních výborů a raději se na to vykašlou a pak to vypadá tak, jak to vypadá.

(když jsem se ptal několika lidí v různých svj, NIKDE to nefunguje jinak, než že se "úvěr splácí z fondu oprav" a samozřejmě kdo kupuje byt, kde se takto splácí, tak tento navýšeno fond taky platí. Takže takto to funguje úúúúplně běžně. Tvrďte, že jsou lidi hloupí, to nevyvracím, ale je jich drtivá většina, to je zřejmě nepopřetelný fakt.)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.