Vložil lake, 24. Říjen 2015 - 7:39

Mýlíte se naprosto, když píšete: „SVJ tvoří 7 bytových jednotek a 10 spolumajitelů nemovitosti“. Teprve až pochopíte, jaký obrovský nesmysl jste napsal, pochopíte také kdo za co u vás odpovídá.

SVJ není tvořeno žádnými jednotkami. SVJ nevlastní ani neužívá jednotky v domě. SVJ může vlastnit možná počítač, tiskárnu, pár balení papírů A4, sešívačku, šanony na spisy. SVJ je právnická osoba.

Spolumajitelé nemovitosti netvoří SVJ. Jsou pouze členy SVJ – právnické osoby. Mají vůči SVJ členská práva a povinnosti, jako každý člen každého spolku. Ale netvoří SVJ, ani nejsou přímo odpovědni za případné protiprávní jednání SVJ.

Pokud jde o obsah zápisu v rejstříku: Pro všechny osoby platí to, co je uvedeno o vašem SVJ ve veřejném rejstříku; je to tedy z jejich hlediska „pravdivé“. Výjimkou jsou pouze ty osoby, kterým je znám skutečný stav. Kdokoliv, kdo osvědčí právní zájem, může oznámit rejstříkovému soudu, že zapsané údaje neodpovídají skutečnosti. Soud pak bude konat podle zákona (vyzve právnickou osobu k nápravě). Toto oznámení můžete podat i Vy, či kterýkoliv člen SVJ.

Za neoprávněné odvádění odpadních vod do kanalizace hrozí sankce. Pokud dům je připojen na kanalizační potrubí a dochází k vypouštění splaškových vod, vznikla SVJ povinnost uzavřít soukromoprávní smlouvu s vlastníkem či s provozovatelem kanalizace (zákon č. 274/2001 Sb. o vodovodech a kanalizacích). Podrobnosti najdete v kanalizačním řádu vaší obce.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.