Vložil lake, 22. Říjen 2015 - 14:38

Pane Vítku, popleta jste zde jedině Vy sám. Ale zato popleta pořádný.

Naprostým nesmyslem je Vaše tvrzení, že údajně hlasování o úvěru upravuje § 1208 NOZ. Není tomu tak, což byste měl poznat přímo ze znění NOZ. O kvoru pro schválení úvěru zde není ani slovo. Ani v § 1206 o tom nic nenajdete. Četl jste vůbec NOZ?

Hlasování o úvěru mezi spoluvlastníky v SVJ(2012) je upraveno pouze v ustanovení § 1132 a § 1133. Takže kvorum tam uvedené se samozřejmě použije i při rozhodování spoluvlastníků společných částí domu, rozděleného na jednotky(2012) podle NOZ. Vy to nevíte? Vy si snad myslíte něco jiného? A proč si to myslíte? To taky nevíte, že ano. Vy snad v § 1208 či § 1206 nacházíte něco speciálního o hlasovacích kvorech při hlasování o úvěru? Nenacházíte, že ano.

Tak si přečtěte obecný § 1132 a je to. Tam to najdete.

Vaše tvrzení, že by cosi muselo být v § 1132 výslovně potvrzeno – to je blábol, pane; nerozumíte zjevně základnímu právnímu principu lex specialis derogat legi generali. Obecná právní úprava nemusí v sobě obsahovat žádný odkaz na zvláštní právní úpravu. Obecná právní úprava prostě platí, neexistuje-li k téže věci speciální ustanovení s odlišnou právní úpravou. To jste si vymyslel něco, čemu vůbec nerozumíte.

Zůstalo Vám také skryto, že bytové spoluvlastnictví není nic jiného, než speciální případ spoluvlatnictví. Kdybyste znal NOZ, našel byste to v § 1158, pane. Protože část o bytovém spoluvlastnictví neobsahuje žádnou speciální právní úpravu hlasování o úvěru, dopadá na toto rozhodování obecná část NOZ o spoluvlastnictví. To jest § 1132 a § 1133.

Podotýkám, že kvorum uvedené v zákoně (§ 1132) je vyšší, než kvorum ve speciálním ustanovení § 1206 (což by byl „souhlas většiny hlasů přítomných vlastníků jednotek“). Proto se k hlasování o úvěru samozřejmě použije vyšší kvorum dvoutřetinové, jak to stanoví zákon. Najdete to v § 1206 odst. 2, pane. Četl jste NOZ?

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.