společné prostory - sklepy nikoliv pro všechny

Vložil Radhostska 9, 6. Říjen 2015 - 17:31 ::

Uvažujeme o rekonstrukci nyní nepoužívaných sklepních kójí – celého prostoru druhého suterénu. Šlo by o celkovou sanaci prostoru a nové rozčlenění na kóje, které by příslušely jednotlivým bytům. V té souvislosti mi ale není jasné, jak to udělat s nebytovkami, které jsou v našem domě a pro které celkem nemá praktický smysl sklepní kóje zřizovat. Například město má v domě podíl v podobě plochy částí garáží ve dvoře zasahujících pod půdorys našeho domu. Ve smlouvě o výstavbě je ale uvedeno:

Společnými částmi domu společnými pro všechny jednotky po realizaci výstavby popsané v čl. II odst. 1 této smlouvy budou:

schodiště a chodby, … místnosti sklepních kójí, a jako příslušenství budovy venkovní úpravy.

Takže sklepní prostory pravděpodobně náležejí všem – tedy i k nebytovkám. Nedá se nějak upravit, že by se majitelé nebytovek po dohodě „vzdali“ tohoto společného podílu řekněme s tím, že by jejich příspěvek do fondu byl adekvátně nižší? J. Farkač

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.