Vložil Werewolf, 3. Říjen 2015 - 18:22

1. Zatím u nás platí vzorové stanovy a nové, které jsem ostatním sám předkládal (a zde jsem je uváděl v jiném vlákně) jsem tyto věci nazanášel.

2. Pokud znám algoritmus výpočtu, pak pro 24 bytů by to měla být práce sotva na pár hodin ročně u pc. Další věc jsou odečty, ale nyní se řeší indikátory s rádiovým přenosem.

3. Připomenu můj případ - doposud vykonávalo správu družstvo a nyní tlačí na předsedu samosprávy povinost založit u nás SVJ, které již vzniklo ale před pěti lety a dodnes nebylo ustaveno.

Jakmile se ustaví a zapíše do rejstříku, tak předpokládám, že tím okamžikem správu přebírá společenství a dosavadní správce svoji funkci končí. Tím pádem všekeré smlouvy jsou nyní psané mezi někým (at je to uklizečka, dodavatel tepla, vody, rozúčtovatelem těchto služeb, televizní příjem, atd.) a družstvem.
Nyní se budou muset tyto smlouvy přepsat, aby protistrana se změnila z družstva na společenství, tedy se uzavřou smlouvy nové a je tak možnost s rozúčtovatelskou firmou (ISTA) tuto smlouvu již neuzavírat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.