Vložil Korky0202, 2. Říjen 2015 - 16:51
  1. Vztah existuje pouze mezi SVJ a vlastníkem bytové jednotky. Vy jste nájemce bytové jednotky a Vaším smluvním partnerem je tedy Váš děda, nikoliv SVJ.
  2. Tím, že Váš děda oznámil tyto osobní údaje, splnil základní informační povinnost.
  3. OP bych chápal, že by předsedkyně požadovala pouze v tom případě, že za odpady platí SVJ a musí podávat přihlášku. Pokud si tedy děda platí odpady sám, nevidím, jediný důvod, k čemu OP předsedkyně potřebuje.
  4. Nevím, co neplatíte za tu druhou osobu, my třeba nemáme jedinou položku ve výpočtovém listu, která by se rozpočítala na evidované osoby. Navíc, Vás jako nájemce bytu, nemůže žalovat za vznik dluhu či neplacení záloh a příspěvků, poněvadž pro SVJ je partnerem v tomto směru jen a pouze vlastník bytové jednotky.
  5. Z toho vyplývá, že nevidím ani prostor pro to, aby Vám vznikal nějaký dluh. Ten může vzniknout pouze Vašemu dědovi jako vlastníkovi. Nicméně dluh vzniká na základě toho, že mu SVJ něco předepíše, pokud tak neučiní, není co dlužit, není co žalovat.
  6. Též se podívejte do Stanov, případně Domovního řádu, pokud je součástí Stanov, zda tam je uveden rozsah zpracování osobních údajů.

Osobně bych doporučil, aby Vám předsedkyně sdělila důvod, proč potřebuje předložit občanský průkaz. Zda musí jako SVJ plnit nějakou evidenční povinnost vůči nějakému Úřadu, například zmíněné odpady.

Pokud je to pouze pro potřeby SVJ jako takového, že to je „zvyk“, nechť písemně Váš děda napíše SVJ, že nesouhlasíte se zpracováním Vašich osobních údajů pro potřeby SVJ, pokud SVJ nepředloží registraci od Úřadu na ochranu osobních údajů, že může zpracovávat a uchovávat tyto osobní údaje.

Osobně preferuji, aby SVJ mělo k dispozici alespoň jména a příjmení osob, která v daném bytě mají domácnost. Hlavně pro případ například rozsáhlého požáru, možné evakuace apod.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.