Vložil Pub (bez ověření), 9. Září 2015 - 1:43

Lhůta pro tento účel není.
Řídit se lze analogicky dle lhůt ve správním řízení.

Já většinou mám za „přiměřeně“ 30 dnů od dne prokazatelného doručení informace SVJ (doručení=datum z doručenky o uložení na poště). V požadavku je třeba uvést požadavek na stanovení termínu a místa k nahlížení. K archivaci nahlížení si připravte vlastní foto-techniku jinak se setkáte i s drzými požadavky jako je 60Kč/A4 apod. a taky audio a USB techniku.

Dále je třeba připravit se na obstrukce: jako třeba 600Kč za každou započatou hodinu (standartní požadavek „správce-loupežníka“ v my city) – přestože v §1179 NOZ nenajdete, že by nahlížení mělo/mohlo být za úplatu.

A nakonec je třeba vědět jak obstrukcemi zatočit: pokud v přiměřené době „osoba odpovědná za správu domu“ neumožní informace získat, je třeba se obrátit na soud. Náklady na získání informací, pak započtete jako pohledávku vůči „osoba odpovědné za správu domu“ (tedy SVJ)

PS: zjistěte si kdo ponese náklady na soudní výlohy pokud SVJ splní povinnost ještě před nařízením řízení ale po podání návrhu. Správní orgány nechávají toto většinou ke škodě navrhovatele ačkoli viníci nejsou. It takes courage.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.