Vložil Pavel, 2. Září 2015 - 16:37

Werewolfe,

prosím, dávejte svým příspěvkům nějaké smysluplné názvy, děkuji.

Z toho co uvádíte je zřejmé, že SVJ vzniklo mezi roky 2009 a 2013. Vyžádejte si písemně od KN přesný datum vzniku.

Nyní pouze musíte SVJ „ustavit“, nikoliv založit, ani SVJ nebude vznikat.

Od data vzniku musí SVJ mj. vést účetnictví.

Od data vzniku má SVJ platné stanovy, kterými se musí řídit. Např. musí doručit pozvánku všem. Seznamte se s Vašimi platnými stanovami.

SBD, nikoliv družstevníci, mají jeden hlas i když o velké síle.

U 24 bytů by asi šlo v rámci shromáždění nejdříve aby se družstevníci dohodli a pak by tím velkým nedělitelným hlasem v podstatě rozhodlo SBD o hlasování na shromáždění SVJ.

Správnější by bylo, aby nejdříve proběhla členská schůze na které by se projednávaly body, které by se opakovaně projednávaly na shromáždění. Hodně záleží na osobách které v domě máte.

Pokud skutečně budete vykonávat činnosti o kterých píšete v souvislosti s DPP, tak je to možné. Pokud je to pouze pokus obejít daň, sociální a zdravotní, tak nedoporučuji.

Já jsem stanovy v BD o 24 bytech projednával dopředu se všemi. I když nebyly ze strany členů nějaké velké připomínky dalo to dost práce, protože řada z nich měla z doslechu informace, které sice byly v rozporu s právem, ale Franta nebo Máňa jim o tom říkali. Na naší členské schůzi s notářem pak již nikdo připomínky neměl. Jakmile Vám před notářem lidi začnou sypat nápady, tak stanovy dohromady nedáte.

Hezký den!

Pavel

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.