Vložil lake, 1. Září 2015 - 4:01

Ke změně prohlášení je nutná dohoda všech, kterým se má měnit rozsah práv a povinností, případně velikost spoluvlastnického podílu. Pokud neexistuje dohoda, je zbytečné psát výzvy výboru SVJ. Společenství s tím nic nenadělá.
---------------------------------------------------------------------------

Vadné prohlášení není neplatné, jak se nesprávně domníváte. Je platné a každý soud z něj bude jako z platného vycházet. Neurčité či nesrozumitelné prohlášení je možno/nutno vyložit. Vadné prohlášení je možno změnit.

Výměra pozemku uvedená v prohlášení vlastníka je bezvýznamná. Výměru pozemku jednoznačně určuje geometrický definiční plán parcely v katastru.

Podlahové plochy (v m2) uvedené v prohlášení vlastníka jsou z hlediska podílů bezvýznamné. Spoluvlastnické podíly vlastníků jednotek jsou jednoznačně určeny a uvedeny v kartách vlastnictví jednotek v katastru.

Ostatně Prohlášení vlastníka obsahuje od počátku povinně „stanovení spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek na společných částech budovy“. Tyto podíly jsou v prohlášení vyjádřeny pomocí zlomků s celočíselnými čitateli a jmenovateli, nikoliv pomocí podlahových ploch v metrech. Viz strana 11 a 12. Z prohlášení byly podíly převzaty do záznamů v katastru. Jedinou přípustnou úpravou bylo vykrácení zlomků.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.