Vložil lake, 29. Srpen 2015 - 10:06

Pane Pube, na velmi hloupé příspěvky neodpovídám, ale u Vás činím výjimku.

Napsal jste: „Především co Lake uvádí „pod čarou“ v prvních dvou odstavcích, je sui generis rozúčtování“.

To jsou základní věci, znát význam pojmů v českém jazyce. Nerozumíte obsahu pojmu rozúčtování. Rozúčtování jedné částky mezi více příjemců služby je něco jiného než dvoustranný smluvní vztah mezi dodavatelem a odběratelem. Stejně tak, jako se nejedná o rozúčtování u odběru elektrické energie či plynu pro Váš byt: dodavatel přece nerozúčtuje nic mezi odběratele v domě, ani mezi odběratele v ulici, ani mezi odběratele v obci. Platíte určenou částku bez rozúčtování. Až pochopíte co znamená sloveso „rozúčtovat“, ozvěte se.

Napsal jste: „V §9/1 ZVB je jasně určeno, k čemu je SVJ-právnická osoba určena: „je způsobilá vykonávat práva a zavazovat se pouze ve věcech spojených se správou, provozem a opravami společných částí domu“

Neznáte ani ZoVB, člověče! Věděl byste, že SVJ je podle § 9a způsobilé také uzavírat smlouvy ve věcech předmětu své činnosti podle tohoto zákona, zejména k a) zajištění dodávky služeb spojených s užíváním jednotek, b) pojištění domu, c) nájmu v případech nájmu společných částí domu a dále k nájmu jednotek ve spoluvlastnictví všech vlastníků jednotek.
Že SVJ zajišťuje nad rámec § 9 ZOVB většinou i služby spojené s užíváním bytů v domě – to ví každý vlastník jednotky, jen Vám to asi zůstalo utajeno.

Napsal jste: „Nikde není není uvedeno, že by mohla jako samostatný podnikatel cosi nakupovat za X a prodávat za Y “.

To samozřejmě není argument – to jen ukazuje Vaši naprostou neznalost ústavních principů. SVJ je právnická osoba v oblasti soukromého práva. Může tedy činit cokoliv, není-li to výslovně zakázáno zákonem. SVJ nemá zakázáno nakupovat za X a prodávat za Y. Neznáte-li ani toto základní pravidlo právního státu, nejste ve stavu, abyste se mohl vyjadřovat k obsahu mých textů.

Napsal jste: „SVJ nakupuje za zálohy a za příspěvky“ ne „za vlastní“ “.

To je opět základní neznalost, tentokrát v ekonomické oblasti. Přijaté zálohy se staly vlastnictvím příjemce a ten může s těmito svými prostředky hospodařit sám za sebe. Přijaté příspěvky se staly vlastnictvím příjemce a ten může s těmito svými prostředky hospodařit sám za sebe. Pletete si přijaté zálohy a příspěvky s částkami svěřenými do úschovy, viďte.

Napsal jste: „To je nechutný, připálený guláš“.

Ten nechutný, připálený guláš jste uvařil Vy – a místním blbečkům možná chutnal. Já na rozdíl od Vás vím o čem píšu. Vy neznáte ani základní pojmy, a právo už vůbec ne.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.