Vložil Buček (bez ověření), 27. Srpen 2015 - 11:46

Prosím o radu p.Lake, jestli uvedené skutečnosti jsou důvodem k dodatečné reklamaci vyúčtování tepla (po termínu)? Jde o chybně uvedená data ve výpočtu spotřeby. Odečtená data topných nákladů jsou přepočtena koeficientem radiátoru podle vzorce KW * KC * R…

KW – je hodnota stanovená výrobcem. Problém nastal při porovnání normy a tabulkou výkonů radiátorů uváděných na vyúčtování a vyjádřením výrobce, cituji: Dobrý den, no tak to máte pravdu, to je naše tabulka. Nicméně dívám se, že je to měřeno dle ČSN 061105, což je norma, která byla zrušena v r. 1998. Tyto výkony však cca od r. 1999 nepoužíváme. Od této doby jsou všechna měření dle EN 442.

KC – je hodnota stanovena výrobcem RTN WHE 30Z prostup tepla z různých typů radiátoru na hliníkovou destičku, na kterém je nasazený přístroj (RTN). Tato teplota je snímána čidlem v přístroji. Získat vzorec pro jeho výpočet nebo nějaká technická data je nemožné, „firemní tajemství“.

R – redukční koeficient polohy místnosti. Zmateční redukční koeficienty polohy bytu, nejedná se o klasický rohový byt, který má dvě stěny vystavené povětrnostním vlivům. Jedna ze stěn je v dilatační spáře a podotýkám, že jde o zateplený prostřední byt. Jsem si vědom, že si po revizi nepolepším.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.