Vložil lake, 4. Srpen 2015 - 17:23

Pane Jipa, nechápete zřejmě vůbec nic. Ceny bytů se odvíjejí (mimo jiné) také od toho, zda a kolik je ve společenství shromážděno prostředků na dlouhodobých zálohách.

  • Takže pán z Vašeho příkladu prodá sice byt, ale pokud kupující není úplný blb, zjistí si, že střecha potřebuje opravu a SVJ na ni nemá našetřeno. Takže prodávající dostane za byt sníženou cenu zhruba o těch 60000 Kč.
  • Koupí-li si ten pán podle Vašeho příkladu jiný byt, kde se poctivě šetřilo na budoucí opravy, bude za to muset prodávajícímu zaplatit zvýšenou cenu. Takže celkově tím vaším manévrem nic neušetří.

Že nevíte jak se určují ceny bytů je Váš problém, a problém těch oslů, kteří se při koupi nezajímají zda je něco našetřeno na opravy, zda SVJ není zadluženo, zda existuje popis stavu domu a životnosti společných částí, jaký je dlouhodobý plán oprav. Neptají se vůbec zda existuje Reserve study, nebo zda se platí naslepo do černé díry bez jakéhokoliv smyslu a bez plánu.

Opakuji:
Já nemohu za to, že většinou jsou kupující hlupáci a osli, kteří ani nevědí co kupují. To je jejich problém, ne můj. Já jen popisuji jak to funguje v civilizovaném světě mezi normálními lidmi. V Kanadě, v U.S.A. i jinde v civilizaci by byl byt neprodejný, pokud by prodávající nepředložil zájemci kompletní Reserve study.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.