Komu předat dokumentaci SVJ a kdo bude dále zajištovat správu pokud nebude zvolen nový výbor ani pověřený vlastník?

Vložil PN777, 31. Červenec 2015 - 16:40 ::

Současnému výboru uplynulo funkční období. Dva členové výboru odmítají dále do výboru znovu kandidovat a já jako předseda z časových důvodů také dále nemohu pokračovat ve funkci. (Vykonával jsem a stále ještě vykonávám správu domu, správcovskou firmu nemáme.)

Jsem jedním z původních členů společenství, kteří byli u založení SVJ při jeho vzniku (dle ZoVB, nové stanovy dle NOZ jsme zatím nepřijali) a z původních členů jsou v domě ještě další 4 vlastníci. V minulosti do výboru nikdo z původních-zakládajících členů nechtěl a pravděpodobně nebudou chtít ani teď. Tzn. současný výbor na schůzi SVJ rezignuje (funkční období stejně uplynulo) a původní členové (zakládající vlastníci) nebudou chtít převzít dokumentaci SVJ, účetní doklady, smlouvy a klíče atd. pokud vůbec na schůzi přijdou.

Vzhledem k tomu, že uplynulo funkční období výboru, není dále možné uzavírat a podepisovat smlouvy respektive za případné problémy s tím spojené bychom zodpovídali již jako fyzické osoby. Navíc následujících několik měsíců budu mimo republiku tzn. nemohu prakticky funkci předsedy dále vykonávat.

  1. Lze uplatnit návrh na výmaz z Obchodního rejstříku (rejstříku SVJ) jako fyzická osoba s odvoláním na vypršení mandátu?

(V případě, že nebude zvolen nový výbor SVJ ani nový pověřený vlastník.) Prosím o odkaz na příslušný zákon a paragraf.

  1. Kdo bude dále zajištovat správu domu pokud nebude zvolen nový výbor nebo pověřený vlastník a původní – zakládající vlastníci (členové výboru) na schůzi nepřijdou nebo odmítnou SVJ zastupovat?

Předem děkuji za reakce.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.