Vložil lake, 30. Červenec 2015 - 7:06

Paní drjakub, ani po dvou dnech jste nám nesdělila to nejdůležitější: Jaká jsou pravidla pro rozúčtování služeb ve vašem domě. Tato informace je klíčová a bez ní nemůžete dostat použitelnou odpověď.

Takže si napřed opatřete ty informace. Nemá smysl s těmi lidmi jen mluvit – jak jste se přesvědčila, jak předseda, tak pracovník správce Vám dali vzájemně rozporné a nepravdvé informace. Je třeba žádat nahlédnutí do dokumentu. Buď Vám dají kopii, nebo Vám dolument nechají ofotografovat.

Platná pravidla rozúčtování služeb pro dům mohou být ta, která uvádí zákon č. 67/2013 Sb. o službách. Nebo v domě platí jiná, vlastní pravidla. Taková pravidla hledejte buď v prohlášení vlastníka budovy, nebo ve stanovách. SVJ jako rozúčtovatel služeb má povinnost sdělit Vám jaká jsou ta pravidla. Máte právo do nich kdykoliv nahlédnout. Pokud jsou odlišná od znění zákona č. 67/2013 Sb., ptejte se zda byla schválena, kdy, chtějte vidět schvalovací dokument. Pokud se pravidla používají bez výslovného schválení, ptejte se čím SVJ prokáže, že právě podle těchto pravidel se má v domě postupovat.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.