Vložil Nad (bez ověření), 27. Červenec 2015 - 9:32

Děkuji za odpověď. Smlouvy schované pěkně dole v šuplíku, těžko si dovedu představit jaký „odůvodněný“ prospěch z toho mělo mít družstvo při takovéto „řádné“ péči hospodáře.

Dále to znamenamená, že při stavebních pracech, v takovém objemu patrně revitalizace byt.domů, by buď nebrobíhala výběrová řízení na zhotovitele díla, což je skutečně jednodušší, méně komplikovaný penězovod, ale velmi drzý a těžko veřejně obhajitelný, nebo spíše by výběrová řízení byla, ale jen jako kamufláž, s tím, že ostatní statisté ve výb.řízení pobírají dohodnutý díl, ať už formou subdodávek nebo přes nějaké poradenství,popř. jsou to jiné firmy stejného majitele atd.

Hádám, že uvedená smlouva vyplula na povrch v okamžiku, kdy část domů pod správou tohoto SBD, ať už družstevní samosprávy nebo SVJ, začala vyvíjet vlastní nezávislou aktivitu v oblasti revitalizací a výběrových řízení a uvedená stav. firma tak neměla smluvně dojednaný objem prací, který zmíněný ředitel tak nezajistil (jistě zcela zdarma a nezištně) a vytáhla svou smlouvu z šuplíku. Ale to jen jen můj dohad založený na podobnosti postupu s jistým jiným nejmenovaným SBD.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.