Vložil Korky0202, 30. Červen 2015 - 14:52

Nebudu, zde tvrdit, kdo tu je mimo realitu. Budu věcný.

1)Vlastníkům jednotek to přeci není jedno, oni sami „zaúkolovali“ výbor, aby pro SVJ zajistil úvěr na zvelebení společného majetku.

2)Vybrali způsob financování, vybrali si způsob, jakým budou náklady na toto financování hradit, vybrali instituci, se kterou SVJ uzavře smlouvu na úvěr, který je v těchto případech na 99,9% účelový a často ošetřen i různým zajištěním.

3)Nikdo netvrdí, že vlastníci hradí něco bance. Zaúkolovali SVJ s tím, že má uzavřít smlouvu o úvěru, kde splátka úvěru je považována za náklad pro SVJ. A tím, že toto SVJ přikázali jsou povinni tyto náklady hradit.

4)Kdyby si SVJ půjčilo jeden milion a druhý den jej zase vrátilo, tvrdil byste, že ten milion musí svému společenství uhradit vlastníci jednotek? Toto tvrdíte Vy tím, že nutíte SVJ, aby vlastníky kromě odhlasování financování úvěrem, ještě podepisovali uznání dluhu. Protože tím, že by SVJ daný úvěr zaplatilo, nezanikl by závazek vlastníků hradit daný dluh vůči SVJ. V mém případě by platilo, že vlastníci mohou na dalším shromáždění SVJ odhlasovat snížení příspěvků, protože je úvěr již zaplacen. Opět mi podsouváte něco, co jsem nenapsal.

5)To tvrdíte Vy, navíc tady rozhazujete částkami na základě neznalosti. Myslíte si snad, že by SVJ vzalo úvěr a vlastníci odhlasovali uzavření smlouvy o úvěru, když by věděli, že to za 14 dní vrátí? Uvědomte si, že pokud by tomu bylo tak v tom právním stavu, který Vy zmiňujete, tak banka by měla své peníze, ale vlastníci by byly stále v postavení dlužníků z titulu uznání dluhu, i když už dávno ty peníze naspořili?

6)I kterýkoli jiný diskutující může mít stejný názor jako Vy, já upozorňuji na to, že nemůžete říci a tvrdit, že tím, že někomu něco přikážu, on to nemůže nevykonat, jsem osvobozen od toho, se na tom podílet a nemít „svou část odpovědnosti“.

7)Jak jste přišel na to, že daný úvěr nesouvisí s jejich společným majetkem? Vlastníci hradí náklady, které se skládají z jistiny, úroků a poplatků za sjednaný úvěr, který je pro SVJ cizím zdrojem, jež sjednal za určitým účelem na základě toho, že shromáždění vlastníků určilo, jakým způsobem se tyto náklady na úvěr budou hradit. S tím často souvisí, že ve smlouvě o úvěru se vyskytuje ustanovení, že SVJ je povinno zajistit tento způsob financování splátek a musí předložit toto usnesení ze shromáždění. Bývá to velmi často jedna z podmínek pro čerpání úvěru.

8)K vašemu chápání cizího majetku a správě společné věci jsem se již několikrát vyjadřoval. Napíšu tedy jen toto, pokud by to bylo po VAŠEM, tak SVJ nemůže nechat revitalizovat bytový dům, protože účtuje o úvěru a vynakládá prostředky, které získalo na cizí majetek, takže tím mísí svůj majetek a majetek pod správou.

9)Jste první snad na světe, který tvrdí, že poskytnutý úvěr pro SVJ je vlastním majetkem SVJ. Vždy jsem si myslel, že když si od někoho půjčím peníze, že nejsou moje?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.