Vložil JiříS (bez ověření), 22. Duben 2008 - 8:45

Ad 1 – zákon ani vzorové stanovy toto přesně nedefinují, nevím jaké stanovy používáte. Je často zvykem mít bod různé či diskuze. Je ale pak otázkou, zda je rozumné hlasovat o něčem, co nebylo v programu a k čemu většina přítomných nemá předem informace.

Ad 2 – zákon č. 72/1994 Sb. (zákon o vlastnictví bytů), v § 9 odst. 12 stanoví (a rovněž i vzorové stanovy SVJ), že pověřený vlastník je zvolen, hlasuje-li pro něj nadpoloviční většina hlasů VŠECH vlastníků. Pokud tomu tak není, nebyl tedy dle zákona zvolen a soud ho neměl zapsat. Pokud ho však soud, který dodržení zákona sleduje, zapsal, pravděpodobně soud shledal, že zvolení bylo v souladu se zákonem, tj. že získal více procent než uvádíte. Jinak si tonedovedu vysvětlit, snad jen že soud udělal chybu, ale to by se asi stát nemělo.

Ad 3 – uvedený zákon v § 11 odst. (3) stanoví, že každá jednotka má jen jeden hlas. Nelze dle mého tyto hlasy dělit. Každá jednotka má hlas jeden. Pokud to má být jinak, musí být hromadné jednotky rozděleny. Toto vše bylo řešeno v prohlášení vlastníka.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.